Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Professor Isabel Beets uit Herentals wint Baillet Latour Award en krijgt €1 miljoen voor haar onderzoek naar hoe onze hersenen leren en vergeten

Isabel Beets KUL

De Baillet Latour Biomedical Award gaat dit jaar naar professor Isabel Beets van de KU Leuven. Zij krijgt over een periode van 5 jaar €1 miljoen voor haar onderzoek naar de manier waarop onze hersenen leren en vergeten. Isabel Beets komt uit Herentals.

De Baillet Latour Biomedical Award stelt sinds 2022 jaarlijks een onderzoekskrediet van 1 miljoen euro beschikbaar voor biomedisch onderzoek in België. Zo wil het Fonds de carrière van veelbelovende jonge onderzoekers ondersteunen.

De award wordt elk jaar toegekend in een van vijf domeinen van de neurowetenschappen: kanker, hart- vaat- en ademhalingsstelsel, stofwisseling en maag- en darmstelsel en infectie- en immuniteitsziekten.

Dit jaar is neurowetenschappen aan de beurt en wordt de Baillet Latour Biomedical Award toegekend aan Isabel Beets van KU Leuven.

Haar onderzoeksproject "ontcijferen van de neuromodulatie van leren en geheugen" krijgt over een periode van 5 jaar €1 miljoen steun.

De professor krijgt de award uit handen van Koningin Mathilde in het Paleis der Academiën in Brussel.

De 36-jarige professor uit Herentals is in 2016 door magazine New Scientist uitgeroepen tot Wetenschapstalent van Vlaanderen en Nederland voor haar onderzoek op de hersenen van wormen. Via dat onderzoek wilde ze meer te weten komen over het leervermogen van de mens.

Sinds 2018 staat ze aan het hoofd van haar eigen onderzoeksgroep bij de KU Leuven die onderzoek voert naar de moleculaire basis van hersenplasticiteit. Ze doceert het vak biologie en celbiologie aan KU Leuven en begeleidt studenten in hun stage en bachelorproef.

(VRTNWS/KUL) Foto Rob Stevens/N.

URL
Isabel Beets KUL

Deel dit artikel